DIT IS HEY FRITS STUDIO

HEY MANON, VERTEL EENS IETS OVER JEZELF

IMG_5126.JPG
IMG_5126.JPG

manon

Hoi, ik ben Manon (1987) en ik woon met mijn vriend en kat Frits in Amsterdam-Noord. Van origine kom ik uit Brabant, maar voor mijn studie Media, Informatie & Communicatie ben ik jaaaaaaren geleden verhuisd naar 'de grote stad'. Nog altijd roep ik dat dit de beste keuze in mijn leven is geweest, Amsterdam heeft mij zo goed gedaan! 

Schrijven, vormgeving en fotografie zijn altijd in mijn leven geweest. Als kind schreef ik al volop verhalen en mijn vader liep altijd met een camera in zijn hand om alle fijne momenten vast te leggen (nog steeds trouwens!). Niet zo gek dus dat ik nu ook zo van fotografie houd. Vormgeving heb ik ook altijd kunnen waarderen, ik heb er nog steeds spijt van dat ik niet heb gekozen voor een design studie vroeger, maar gelukkig kon ik tijdens mijn media en communicatie studie wel een minor beeld doen. Een half jaar lang aan de slag met art direction, fotografie en vormgeving was heel fijn. 

Gelukkig zijn de creatieve beroepen vrije beroepen en hoef je niet perse een studie gevolgd te hebben om er goed in te zijn of plezier uit te halen. Ik ben dus veel voor mezelf gaan vormgeven en fotograferen, en schrijven deed ik meestal tijdens een fulltime baan. In deze periode heb ik ook kennisgemaakt met productfotografie. Bij een kleine fotostudio in Amsterdam-West kreeg ik de kans om me hierin helemaal te ontwikkelen en dat was echt een super tijd. Ik ben toen echt verliefd geworden op het vak en naast packshot fotografie zijn we ook de sfeerfotografie echt gaan oppakken. En dat is leu-heuk! 

Een paar jaar lang heb ik ge-job-hopt tussen functies: ik wilde schrijven, maar ook fotograferen en vormgeven. De ideale baan waarin ik dat allemaal kan doen kwam ik maar niet tegen, dus al jaren liep ik met het plan om dan maar iets voor mezelf te beginnen. Steeds durfde ik die stap niet te zetten, zelfs niet toen the universe me er een handje bij hielp ... het bedrijf waar ik werkte ging failliet en opeens had ik zeeën van tijd. Toch heb ik er niks mee gedaan en ben ik naar m'n volgende baan ge-hopt, waar ik na een jaar toch weer de fotografie kriebels kreeg en uiteindelijk ook weer ben weggegaan. Toen ging ik naar een nieuwe baan, om daar als productfotograaf in de fotostudio te werken. Daar zat ik weer lekker op mijn plek en toen brak de corona pandemie uit. Weg baan! Ik kwam weer thuis te zitten en toen realiseerde ik het me pas echt: het universum wil me voor de tweede keer zeggen dat ik het gewoon moet doen, ga dat bedrijf opzetten en ga doen waar je het meest gelukkig van wordt! 

So, here we are. Welkom bij Hey Frits Studio. Mogen dromen maar werkelijkheid worden!